Fresh Install Issues

Help and support in getting the EVE-Dev Killboard to run on your site.
Post Reply
tonytonyistony
Noob
Posts: 2
Joined: Mon Aug 03, 2020 08:30

Fresh Install Issues

Post by tonytonyistony »

Server: Ubuntu 18.04.4 LTS
Apache: Apache/2.4.29 (Ubuntu)
MySQL: 10.2.20-MariaDB-1:10.2.20+maria~bionic
PHP: 7.2.24-0ubuntu0.18.04.6

Installed steps.
1. Configure apache to show the install page "/var/www/evedev-kb-4.4/install" and browse to "killboard.<name>.com"- Worked

2. Ran through all steps during the install process and had one error. Had to rename packages/database/kb3_invtypes to kb3_invtypes_backup to get the install script to skip this sql package as it has a format error. Once that was done I was able to get all the other things to import to complete the sql import and installation.

3. Reconfigured apache to point to the root directory "/var/www/evedev-kb-4.4/" and browse to "killboard.<name>.com" - Does not display 500 Error

4. Rename install directory to install_backup - Still does not display

It never loads the killboard and I get errors with my htaccess file.

/var/www/evedev-kb-4.4/.htaccess: Options not allowed here, referer: https://killboard.<name>.com/?step=8
-------------------------
.htaccess
-------------------------

Code: Select all

Options -Indexes
Options +Multiviews

<IfModule expires_module>
ExpiresActive On
ExpiresByType image/gif "access plus 6 month"
ExpiresByType image/png "access plus 6 month"
ExpiresByType image/jpg "access plus 6 month"
ExpiresByType image/jpeg "access plus 6 month"
ExpiresByType text/css "access plus 6 month"
ExpiresByType application/javascript "access plus 6 month"
</IfModule>
-------------------------
apache config
-------------------------

Code: Select all

<VirtualHost *:80>
        ServerName killboard.<name>.com
</VirtualHost>
<VirtualHost *:443>
 ServerName killboard.<name>.com
 ServerAlias killboard.<name>.com
 DocumentRoot /var/www/evedev-kb-4.4/
 <Directory /var/www/evedev-kb-4.4/>
         Require all granted
           Options FollowSymLinks MultiViews
           AllowOverride All
           Order allow,deny
           Allow from all
 </Directory>
 ErrorLog ${APACHE_LOG_DIR}/killboard-error.log
 CustomLog ${APACHE_LOG_DIR}/killboard-access.log combined
 Include /etc/letsencrypt/options-ssl-apache.conf
 SSLCertificateFile /etc/letsencrypt/live/killboard.<name>.com/fullchain.pem
 SSLCertificateKeyFile /etc/letsencrypt/live/killboard.<name>.com/privkey.pem
</VirtualHost>
If I could any guidance it would be appreciated.
Last edited by tonytonyistony on Thu Aug 06, 2020 17:46, edited 1 time in total.

Cryptocaned
Noob
Posts: 4
Joined: Wed Aug 05, 2020 17:01

Re: Fresh Install Issues

Post by Cryptocaned »

I tried going to your site, seems you dont get redirected through a secure connection so it's trying to go through port 80 still. That would be my guess anyway.

What my apache file looks like.

Code: Select all

<VirtualHost *:80>
    ServerAdmin webmaster@localhost
    ServerName <name>.space
    ServerAlias www.<name>.space
    DocumentRoot /var/www/<name>_space

tonytonyistony
Noob
Posts: 2
Joined: Mon Aug 03, 2020 08:30

Re: Fresh Install Issues

Post by tonytonyistony »

omitted isnt my website site. lol
I edited my post to remove that.

Post Reply